naar top
Gemeente Dendermonde

Smells Like Memories

  • Concert
Dit is een UiTPAS Dendermonde evenement.

Info

In 2024 moeten we het al 30 jaar zonder Kurt Cobain doen. De frontman van Nirvana was de stem van een generatie en drukte met zijn baanbrekende grunge een stempel op de muziekgeschiedenis. Songs als 'Smells Like Teen Spirit', 'Lithium' en 'Heart-Shaped Box' staan drie decennia later nog steeds als een huis. En tot op vandaag ontdekken ook de jongere generaties Nirvana, via hun ouders of sociale media.

De rockumentary Smells Like Memories is een muzikale vertelling onder de vleugels van muziekbeest en ravissante radiostem Sofie Engelen (Radio Willy, Stubru, De Tijdloze), met Boskat als begeleidingsband.

Sofie Engelen (Radio Willy, Stubru, De Tijdloze) is naar eigen zeggen "de grootste Nirvana-fan van België" en dus de geknipte vrouw om je op sleeptouw te nemen langs de tijdloze geest van het grunge-icoon Nirvana. Want het wordt niet
zomaar een tribute show. Je krijgt een inkijk in het dagboek van 14-jarige Sofie, dat ze verweeft met de levensloop van Kurt Cobain, haar held, haar vlucht uit de realiteit als jonge puber. Daarbij schuwt ze thema’s als drugs, zelfmoord en mentale gezondheid niet.



De voorstelling is uiteraard doorspekt met de allerbeste nummers uit het Nirvana repertoire. BOSKAT, het Belgische rock duo onder leiding van Vincent Van Santfoort haalde voor hun songs ook al eens mosterd uit de grunge en zal voor deze speciale gelegenheid ook een bassist meenemen om de Nirvana songs in hun volledigheid te kunnen brengen.





Stap aan boord van deze teletijdmachine en laat je meeslepen met de rebelse sound & visuals van Smells Like Memories. Met voorsprong de beste Nirvana wederopstanding ooit!

Here We Are Now Entertain Us!



Credits:
Sofie Engelen (presentatie)
Vincent Van Santfoort (zang, gitaar)
Tibo Polleunis (drums)
Stef Exelmans (bas)
Christof Witters (regie en visuals)
Vincent Van Hoorick (regie en visuals)



 

Wanneer

  • Za 26 oktober 2024
    Vanaf 20 u.

Prijs

€ 20.00 (Vriendenprijs (met code) - 17,00 euro, Jongeren - 26 jaar - 17,00 euro, Waardebon 'Een ticket kopen, tweede gratis' (ontvangen code 2x invoeren) - 10,00 euro, UiTPAS kansentarief Regio Dender - 1,5 euro, Kansentarief met UiTPAS Dender - 1,5 euro)
Kansentarief voor UiTPAS Dender: € 1,5

Waar

Belgica Theater
Kerkstraat 249200 Dendermonde

Contact

Telefoon
+32 (0)52 20 26 40
E-mail
info@ccbelgica.be
Website
https://www.ccbelgica.be/

Organisatie

Cultuurhuis Belgica