naar top
Gemeente Dendermonde

J’aime la vie

  • Film
Dit is een UiTPAS Dendermonde evenement.

Info

Een niet-alledaagse familie trekt naar de Ardennen om de banden, die er nooit echt waren, opnieuw aan te halen. Acteur en scenarist Mathias Sercu brengt met zijn regiedebuut een ode aan het leven en aan het zorgen voor elkaar. 

Mira is een jonge alleenstaande moeder, soms een beetje chaotisch, altijd positief en boordevol energie.  Ze heeft een boeiende job als palliatief thuisverpleegster, hechte vrienden en een goede relatie met haar jongste broer. Maar dan krijgt ze nieuws dat inslaat als een bom. Mira besluit om het contact met haar oudste broer te herstellen in een poging het gezin dat er nooit echt één was te herenigen. Ze weet iedereen te overtuigen om met z’n allen een weekend naar de Ardennen te gaan.

Regie: Mathias Sercu | Cast: Janne Desmet, Jurgen Delnaet, Greet Verstraete, Bert Dobbelaere, Mattias Busschaert, Els Olaerts, Lien Degraeve e.a. | België, 2023 | Nederlands gesproken, NL/FR ondertiteld | Duur: 1u39 min.

PERS
‘J’aime la vie’ van Mathias Sercu: Ode aan het leven, in al zijn broosheid ★★★★☆ - Het Nieuwsblad
In ‘J’aime la vie’ flakkert het leven op met de dood in zicht ★★★☆☆ - De Morgen
Met ‘J’aime la vie’ heeft Mathias Sercu een innemende debuutfilm gemaakt ★★★☆☆ - De Standaard



KIJKWIJZER







 

 

 

Wanneer

  • Do 24 oktober 2024
    Vanaf 15 u.

Prijs

€ 7.00 (Vriendenprijs (met code) - 6,00 euro, Jongeren - 26 jaar - 6,00 euro, Groepen - 6,00 euro, Waardebon 'Een ticket kopen, tweede gratis' (ontvangen code 2x invoeren) - 3,5 euro, UiTPAS kansentarief Regio Dender - 1,5 euro, Kansentarief met UiTPAS Dender - 1,5 euro)
Kansentarief voor UiTPAS Dender: € 1,5

Waar

Belgica Theater
Kerkstraat 249200 Dendermonde

Contact

Telefoon
+32 (0)52 20 26 40
E-mail
info@ccbelgica.be
Website
https://www.ccbelgica.be/

Organisatie

Cultuurhuis Belgica