Vacature: ergotherapeut - tijdelijk contract

Wil jij een essentiële schakel worden in de verbetering van de levenskwaliteit van de bewoners van een van onze woonzorgcentra? Je werkt samen met een multidisciplinair team oom de zelfredzaamheid van de bewoners te bevorderen. Interesse? Solliciteer dan zeker voor deze functie!

Plaats in de organisatie

Bij deze functie kom je terecht in een van onze woonzorgcentra. 

Rol in de organisatie

Samen met een multidisciplinair team werk je samen met de bewoners aan hun zelfredzaamheid. Door de bewoners te adviseren en te trainen bij hun dagelijkse activiteiten (zich wassen, aankleden, eten, toiletgebruik, dagplanning, sociale vaardigheden, stappen …) ben jij een belangrijke schakel in het verbeteren van hun levenskwaliteit.

Als ergotherapeut ga je net dat stapje verder om voor onze bewoners een volwaardig thuismilieu te creëren. Met de juiste therapie, hulpmiddelen en animatie zorg je ervoor dat de motorische, psychische, zintuiglijke en mentale mogelijkheden van onze bewoners gestimuleerd worden.

Je kan het budget ergotherapie waarover je beschikt nauwkeurig beheren. Voor de aankoop van therapeutisch materiaal sta je in contact met externe partners.

Voor advies en begeleiding bij het uitvoeren van hun zorgtaken (ligcomfort, zitcomfort, hulpmiddelen bij eten en drinken) kunnen je collega’s bij jou terecht. Bij dagdagelijkse taken als de maaltijdbegeleiding en bij het opduiken van probleemsituaties vervul je een ondersteunende rol.

Samen met het EKA-team (Ergo-Kine-Animatie) zet je je schouders onder een evenwichtig activiteitenprogramma. Je staat in voor de organisatie, begeleiding en opvolging van tal van activiteiten die de levenskwaliteit van onze bewoners bevorderen.

Je neemt deel aan bewonersbespreking op vraag van de teamcoach, maar je organiseert deze indien nodig op eigen initiatief.

De ideale kandidaat

Onze ideale kandidaat is creatief, empathisch en communicatief. Je ziet zowel de obstakels als de oplossingen bij moeilijke situaties. Je bent een belangrijke schakel in de communicatie tussen het multidisciplinair team, de bewoners en hun familie. Jouw coachende aanpak zorgt ervoor dat onze bewoners gemotiveerd en begeleid worden in de richting van een betere levenskwaliteit. Kortom, ergo is helemaal jouw ding! Je blijft je verder bijscholen en professionaliseren om de beste zorg te bieden aan onze bewoners.

Diplomavoorwaarden

  • Houder zijn van een bachelor ergotherapie of een diploma van graduaat in de ergotherapie.
  • Studenten kunnen deelnemen aan de selectieprocedure indien ze binnen de 3 maanden over het gevraagde diploma beschikken.

Ons aanbod

  • Blijf leren en groeien via ons groot opleidingsaanbod.
  • Geniet van een goede balans tussen werk en privé.
  • Een voltijds/deeltijdse functie in contractueel dienstverband.
  • Een aantrekkelijke verloning volgens IFIC 14 (min. 649 euro en max. 1 026 euro bruto geïndexeerd maandsalaris).
  • Relevante werkervaring kan meegenomen worden.
  • Je geniet van een groepsverzekering (4% van je bruto jaarloon).
  • Openbaar vervoer voor woon-werkverkeer is volledig terugbetaald.
  • Kom je met de fiets naar het werk? Dan krijg je een mooie fietsvergoeding van 0,35 euro/km.
  • De mogelijkheid om een (elektrische) fiets te leasen.
  • Gratis hospitalisatieverzekering.
  • Maaltijdcheques van 6 euro/gewerkte dag.
  • Voordelenplatform van GSD-V.

Interesse?

Solliciteer door je cv, motivatie en kopie van jouw diploma/visum te bezorgen via vacatures@dendermonde.be. We contacteren jou zo snel mogelijk.

Alle communicatie over de selectieprocedure verloopt via e-mail. Per stap ontvang je van ons een e-mail met de nodige informatie. Controleer zeker ook je ongewenste e-mailfolder. Indien u op de hierboven vermelde data niets van ons heeft ontvangen, aarzel dan niet om zelf contact met ons op te nemen. 

Vragen?

Voor meer inlichtingen over de selectieprocedure kun je contact opnemen met Cyriana Keppens, beleidsmedewerker HRM, via vacatures@dendermonde.be of via 052 25 10 66. Voor meer inlichtingen over de inhoud van de functie kan je contact opnemen met Tanja Everaert via tanja.everaert@dendermonde.be.

Dit artikel werd gepubliceerd op 28 augustus 2024.