Nieuwe verkeersmaatregelen Sint-Jacobstraat en Dijkstraat

Omkering van de rijrichting in de Sint-Jacobstraat vanaf dinsdag 10 september 2024 en aanpassing voorrangsregels aan het kruispunt Bogaerdstraat – Dijkstraat vanaf donderdag 5 september 2024.

Door de werken aan het kruispunt Mechelse Poort worden fietsers en voetgangers omgeleid via onze binnenstad. De fietsomleiding is nu enkele weken van kracht en we merken dat er nog ruimte is voor verbetering wat betreft de veiligheid van fietsers in de binnenstad. Daarom worden de volgende verkeersmaatregelen ingevoerd:

  • Aanpassing voorrangsregels aan het kruispunt Bogaerdstraat – Dijkstraat vanaf donderdag 5 september 2024: er wordt een stopbord en stopstreep geplaatst in de Dijkstraat, zodat fietsers die de omleidingsroute volgen voorrang krijgen.
  • Omkering van de rijrichting in de Sint-Jacobstraat vanaf dinsdag 10 september 2024: gemotoriseerd verkeer zal de Sint-Jacobstraat voortaan enkel kunnen inrijden via de Leopoldlaan. Deze aanpassing biedt fietsers meer ruimte en zorgt ervoor dat zij op een veilige manier de Leopoldlaan kunnen oversteken.
Dit artikel werd gepubliceerd op 5 september 2024.