Vacature: teamcoach buitenschoolse opvang

Als teamcoach begeleid je kinderbegeleiders in een veilige en creatieve omgeving. Je stimuleert groei en kwaliteit en werkt samen aan een optimale dienstverlening. Zin om jouw talenten in te zetten? Klik verder voor de volledige vacature!

Plaats in de organisatie

Buitenschoolse opvang is meer dan opvang alleen. Bij ons zijn kinderen van 2,5 tot 12 jaar welkom. Voor- en na schools, op woensdagnamiddag, op schoolvrije dagen en tijdens vakanties bieden we een warm nest met oog voor diversiteit, creativiteit, plezier en respect voor elkaar. Het is een plaats waar kinderen in een veilige omgeving en huiselijke sfeer kunnen spelen met spelimpulsen en een aanbod van activiteiten. Dit alles onder de dagelijkse leiding van kinderbegeleiders met een groot hart voor kinderen en ouders.

In Dendermonde zijn er in totaal 11 opvanginitiatieven van de stad, die zich telkens in de buurt van scholen bevinden.

Als teamcoach ondersteun je de kinderbegeleiders in de dagelijkse werking van de buitenschoolse opvang. Samen zorgen jullie voor de realisatie van een kwalitatieve dienstverlening naar ouders en kinderen. Je vormt een dynamisch team met je 2 collega teamcoaches en de pedagogisch coach.

Rol in de organisatie

Als teamcoach buitenschoolse opvang ben je verantwoordelijk voor de organisatie van de opvanglocaties. Concrete taken zijn onder andere ondersteunen in de opvolging van de werkplanning en taakverdeling, uitwerken van een vormingsbeleid, opvolgen van het kwaliteitshandboek, op de hoogte blijven van regelgeving rond buitenschoolse opvang en de vertaling ervan naar de werkvloer, opvolgen van 'zo veilig mogelijk' spelen, middelen creatief inzetten en identificeren van innovatiekansen, nadenken over de toekomst met het oog op het BOA-decreet, opmaken van collegenota’s, projecten initiëren, deelnemen aan netwerkoverleggen …

Daarnaast ben je medeverantwoordelijk voor de begeleiding en coaching van de kinderbegeleiders, waarbij je streeft naar gemotiveerde en betrokken teams. Je zet de talenten van medewerkers optimaal in, stimuleert proactief handelen en moedigt hen aan om de nodige vormingen te volgen. Dit op maat en noden van het kind, kinderbegeleider en pedagogisch coach. Je gaat aan de slag met de aangereikte budgetten hiervoor en neemt contact op met vormingspartners.

In samenwerking met de pedagogisch coach vertaal je de pedagogische visie naar concrete acties op de werkvloer waarbij je de kinderbegeleiders coacht. Hierbij ga je op zoek naar partners en subsidievormen die jou hierin ondersteunen. In samenspraak maak je een periodieke planning op en bepaal je prioriteiten. Zo zorg jij voor de implementatie van een kwaliteitsvolle werking. Met je collega teamcoaches beheer je ook de budgetten van de buitenschoolse opvang en denk je na over de meerjarenplanning.

Daarenboven ben jij het centraal aanspreekpunt voor samenwerkende partners, waarbij effectieve en verbindende communicatie van essentieel belang is. Regelmatig in overleg gaan en dit terugkoppelen naar de teams is een evidentie.

De ideale kandidaat?

Als teamcoach buitenschoolse opvang hanteer je een laagdrempelige aanpak en zie je groeikansen in je collega’s vanuit een waarderende benadering. Je biedt praktische coaching op de werkvloer en begeleidt teams en individuele begeleiders vanuit jouw pedagogische expertise door samen te werken, te experimenteren en te reflecteren. Met een warm hart voor ouders en kinderen ben je in staat om zelfstandig en in teamverband kwalitatief werk te leveren. Daarbij ben je klantgericht en streef je een optimale dienstverlening na. Je neemt verantwoordelijkheid voor de buitenschoolse opvang en toont nauwkeurigheid en zelfstandigheid met aandacht voor verbindend communiceren. Daarnaast ben je creatief in oplossingen zoeken met aandacht voor langetermijndenken, innovatief werken en projectopvolging. Het administratieve luik rond rapporteren, opvolgen van regelgeving, preventie en screenen van subsidieprojecten schrikt je niet af. Kun je vlot overweg met gebruikelijke computerprogramma’s? Heb je een basiskennis van het pedagogisch beleid in de opvang? Stel je dan zeker kandidaat!

Download hier de informatiebrochure voor teamcoach buitenschoolse opvang.

Algemene aanwervingsvoorwaarden

  • Je geniet de burgerlijke en politieke rechten en je vertoont een gedrag dat in overeenstemming is met de eisen van de functie. Dit toon je aan via een uittreksel uit het strafregister dat niet ouders is dan 3 maand bij indiensttreding. Indien blijkt uit het uittrekstel dat de voorgeschreven voorwaarden niet vervuld zijn, dan kun je geen beroep maken op het feit dat je tot het examen werd toegelaten.
  • Je slaagt voor de selectieprocedure.
  • Je voldoet aan de taalvoorwaarden (volgens de wetten op het gebruik van talen in
    bestuurszaken).
  • Je bent toegelaten tot het wettige verblijf in België en je hebt een algemene toegang tot de arbeidsmarkt.

Diplomavoorwaarden

  • Houder zijn van een bachelordiploma, ofwel een diploma van het hoger onderwijs van 1 cyclus of daarmee gelijkgesteld onderwijs.
  • Een pedagogisch diploma is een troef.
  • Indien je niet beschikt over het gevraagde diploma dien je een niveautest af te leggen. Enkel indien je slaagt voor deze niveautest kan je deelnemen aan de selectieprocedure.
  • Studenten kunnen deelnemen aan de selectieprocedure indien ze binnen de 3 maanden over het gevraagde diploma beschikken.

Ons aanbod

  • Blijf leren en groeien via ons groot opleidingsaanbod.
  • Geniet van een goede balans tussen werk en privé.
  • Een voltijdse functie in contractueel dienstverband.
  • Een aantrekkelijke verloning volgens de salarisschaal B1-B3 (min. 3 000 euro en max. 5 054 euro bruto geïndexeerd maandsalaris).
    • Bruto aanvangsloon zonder anciënniteit: 3 000 euro
    • Bruto loon met 5 jaar relevante anciënniteit: 3 260 euro
    • Bruto loon met 10 jaar relevante anciënniteit: 3 433 euro
    • Bruto loon met 15 jaar relevante anciënniteit: 3 685 euro
  • Relevante werkervaring kan meegenomen worden.
  • Je geniet van een groepsverzekering (4% van je bruto jaarloon).
  • Openbaar vervoer voor woon-werkverkeer is volledig terugbetaald.
  • Kom je met de fiets naar het werk? Dan krijg je een mooie fietsvergoeding van 0,35 euro/km.
  • De mogelijkheid om een (elektrische) fiets te leasen.
  • Gratis hospitalisatieverzekering
  • Maaltijdcheques van 6 euro/gewerkte dag
  • Voordelenplatform van GSD-V.

Bijkomende informatie

Solliciteren kan tot en met woensdag 30 oktober 2024.

Het verloop van de selectie: 

  • Preselectie: We contacteren je met het resultaat van de cv-screening vanaf woensdag 6 november 2024.
  • Eventuele niveautest: Indien je een niveautest dient af te leggen, gaat dit digitaal door in samenspraak met de kandidaat. 
  • Persoonlijkheidsvragenlijst
  • Gevalstudie gevolgd door een mondeling gedeelte: De case met aaneensluitend het mondeling gedeelte vindt plaats op maandag 18 of dinsdag 19 november 2024.

Interesse?

Op basis van de ingevulde vragenlijst, je cv en je diploma beslissen we of we je uitnodigen voor een sollicitatiegesprek.

Solliciteer hier voor teamcoach buitenschoolse opvang.

Alle communicatie over de selectieprocedure verloopt via e-mail. Per stap ontvang je van ons een e-mail met de nodige informatie. Controleer zeker ook je ongewenste e-mailfolder. Indien u op de hierboven vermelde data niets van ons heeft ontvangen, aarzel dan niet om zelf contact met ons op te nemen. 

Vragen?

Voor meer inlichtingen over de selectieprocedure kun je contact opnemen met Annelies Van Doren, deskundige werving en selectie, via vacatures@dendermonde.be of via 052 25 10 84. Voor meer inlichtingen over de inhoud van de functie, neem je contact op met Nathalie Duquesne via nathalie.duquesne@dendermonde.be
Dit artikel werd gepubliceerd op 9 oktober 2024.